My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Chicken - Curry nam-nam

15/04/2003 08:03:59
http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,263978,00.html

Curry nam-nam

Listan över ingredienser till indiska rätter brukar ofta vara avskräckande lång. Köper du currypasta på burk i stället för att blanda själv blir det genast behändigare.
Men det ska vara den smetiga sorten. Det gamla vanliga currypulvret är lite mesigt.
Det här behöver du
(4 personer)
4 kycklingklubbor eller kycklingbröst
1 msk olja
indisk currypasta på burk (Sharwood eller Raja"s är bra)
1 stor rödlök
4 tomater
3 dl mild naturell yoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 vitlöksklyfta
1 morot
2 tsk torkad mynta
salt

Så här gör du
1. Sätt igång riskoket.
2. Skala löken och skär i klyftor.
3. Dela klubborna i ben och lår. Salta och bryn kycklingen i
oljan i en stor gryta.
4. Lägg i löken efter några minuter och sedan currypastan.
(Mängden currypasta får du smaka dig fram till. Det finns både relativt milda och ruskigt heta sorter.)
5. Rör om, fortsätt fräsa ytterligare några minuter och häll sedan i yoghurten. Dra ner värmen, rör om och låt puttra under lock i 15 minuter.
6. Dela tomaterna i klyftor.
7. Låt tomaterna puttra med i grytan i 5 minuter när kvarten passerat.
8. Skala moroten och skär i slantar eller små stavar.
9. Pressa vitlöken och blanda med matlagningsyoghurten. Rör ner morotsbitarna och smaka av med salt och mynta.
10. Servera kycklingen med ris och morotsyoghurten.
Mangochutney, limepickles och andra indiska röror är
goda tillbehör.