My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Chicken - Coq au vin

06/02/2004 07:12:08
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6146&a=110978

Coq au vin

Ingredienser Beräknat för 4 portioner
1,5 kg kycklinglår
4 st skalade svartrötter
0,5 l skogschampinjoner
2 dl tärnat sidfläsk
10 st hela skalade schalottenlökar
2 st finskurna vitlöksklyftor
2 st lagerblad
0,5 msk timjan
0,5 mskrosmarin
1 flaska rött fylligt vin
1 st hönsbuljongtärning
vatten
salt och peppar
2 msk maizena utrört i lite vatten
2 st svartrötter
olivolja
0,5 dl hackad kruspersilja

Gör så här:Skär svartrötterna i stavar och dela svamparna i två delar. Salta och peppra kycklinglåren och bryn dem ordentligt i en stekpanna.
Bryn svartrötterna, svamparna, fläsket, schalottenlökarna och vitlökarna i lite olja i en kastrull. Lägg i kryddorna och kycklinglåren. Häll på vinet och smula ner buljongtärningen. Fyll eventuellt på med vatten så att innehållet i kastrullen täcks av vätska. Låt det hela koka upp och skumma av det fett som lägger sig på ytan. Låt det sedan sjuda i ca 40 minuter.
Red av med maizena utrört i lite vatten och smaksätt med salt och peppar.
Svartrotsgarnityr:
Strimla svartrötterna med en potatisskalare. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm, häll i lite olivolja och stek de strimlade svartrötterna. Smaksätt med salt och peppar och låt svartrotsstrimlorna rinna av på hushållspapper. Blanda dem sedan med persiljan. Placera svartrotsgarnityret ovanpå coq au vin-grytan.